Idén nem készítettem sült paprikát, pedig anyukám milyen sokat készített régebb. Nemrég találkoztam a kolleganővel a piacon, ahol sült paprikának valót vásárolt. .. Válogattam én is száras, enyhén húsos paprikát.
A gázláng köré alufóliát tettem körben, mert könnyebb tisztán tartani a kályhát. A paprika a lángra téve percek alatt megsült, a száránál fogva 3 percenként megfordítottam, hogy átsüljön. A lángról levéve lábasba téve rögtön megsóztam és lefedtem fedővel, szerre mind a 4-et. A pára és só hatására meglágyul a szenes rész, és letisztítom ezt a réteget kis idő elteltével, ami 10 perc lehet.Vízzel gyorsan leöblítem.
Lábasba 3 kanál cukor,
egy csapot kv.kanál só,
3 kanál almaecetet feloldok
5csésze vízzel, vagy ízlés szerint,
1 ev.kanál olajat töltve hozza a
4 paprikát hozza teszem.
Kissé elsietett változatában itt, így is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.