2021. augusztus 1., vasárnap

Madártej

youtube.com/watch?v=c11ihqNd4R4



Hozzávalók:

- 1 liter tej

- 5 egész tojás

- kristálycukor

- 1 csomag vaníliás puding

- 1 nagy csomag vaníliás cukor (bourbon vaníliával)

- 2 kis csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

1. Felforralunk kb. 1 liter tejet.

2. Különválasztjuk a tojásokat.

3. A fehérjéhez 3 nagy evőkanál kristálycukrot és 1 csomag vaníliáscukrot adunk, majd kemény habbá verjük.

4. A habból evőkanálnyi darabokat a forró tejbe rakunk, és rövid ideig mindkét oldalukat megfőzzük.

5. A megfőtt darabokat külön tálba helyezzük.


6. A forró tejhez hozzáadjuk a többi tejet, úgy, hogy 1-2 dl maradjon még későbbre.


7. A tojás sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, a bourbon vaníliás cukrot, a vaníliás pudingot és kevés tejjel összekeverjük.

8. Az elkészült mártást beleöntjük a forró tejbe. Addig keverjük, amíg a puding be nem sűrűsödik.


9. Hozzáadjuk a fehér habot.

10. Lehűtve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.