youtube.com/watch?v=c11ihqNd4R4
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 5 egész tojás
- kristálycukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 nagy csomag vaníliás cukor (bourbon vaníliával)
- 2 kis csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Felforralunk kb. 1 liter tejet.
2. Különválasztjuk a tojásokat.
3. A fehérjéhez 3 nagy evőkanál kristálycukrot és 1 csomag
vaníliáscukrot adunk, majd kemény habbá verjük.
4. A habból evőkanálnyi darabokat a forró tejbe rakunk, és
rövid ideig mindkét oldalukat megfőzzük.
5. A megfőtt darabokat külön tálba helyezzük.
6. A forró tejhez hozzáadjuk a többi tejet, úgy, hogy 1-2 dl
maradjon még későbbre.
7. A tojás sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, a bourbon
vaníliás cukrot, a vaníliás pudingot és kevés tejjel összekeverjük.
8. Az elkészült mártást beleöntjük a forró tejbe. Addig
keverjük, amíg a puding be nem sűrűsödik.
9. Hozzáadjuk a fehér habot.
10. Lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.