2013. június 10., hétfő

Mazsolás – tehéntúros



-60 dkg liszt
 -50 dkg túró
 -1 Rama marga vagy 40 dkg lágy vaj
 -2 tojás
 -3 dkg élesztő, és 1 kk. szódapor ecettel leöntve ( puhítja a tésztát)
 -2 evk tejföl
 -1 citrom reszelt héja
 -50g cukor
 -3 dkg só
 -2-3 csésze mazsola



A kenéshez:
- 1 tojás 2 kanál tejföllel kikeverve

A mazsolát beáztatom.
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, 2 mkanál cukorral, 2 evk. liszttel meleg helyen, letakarva felfuttatom.
Összegyúrom az összetevőket a felfutatott élesztővel. Utoljára adom hozza a leszűrt mazsolát. Ha ragad a kézhez lisztet kell még tenni, max 1 kg-ig
Hüvősebb kamrában pihentetem 1 órát.
Ujjnyi vékonyra nyójtom a lisztezett deszkán és lekenem tejfölös tojással. Feltekerem, majd kinyújtom újra kétujjnyi vastagra.
Pohárral kiszaggatom és tepsire sorakoztatom, lehetőleg sütőpapírra.
Tetejét lekenem a tejfölös tojással.
Előmelegített sütőben sütőm, ameddig szép piros lesz a teteje.


Tízóraira finom.

Kevés idővel és erővel az ebéd Eddmegleves, és gombapaprikás lett laskával.
Utána a finom süti, … módjával.  ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.