-60 dkg liszt
-50 dkg túró
-1 Rama marga vagy 40 dkg lágy vaj
-2 tojás
-3 dkg élesztő, és 1 kk. szódapor ecettel leöntve ( puhítja
a tésztát)
-2 evk tejföl
-1 citrom reszelt héja
-50g cukor
-3 dkg só
-2-3 csésze mazsola
A kenéshez:
- 1 tojás 2 kanál tejföllel kikeverve
A mazsolát beáztatom.
Az élesztőt 2
deci langyos vízben, 2 mkanál cukorral, 2 evk. liszttel meleg
helyen, letakarva felfuttatom.
Összegyúrom az összetevőket a felfutatott élesztővel. Utoljára adom hozza a leszűrt mazsolát. Ha
ragad a kézhez lisztet kell még tenni, max 1 kg-ig
Hüvősebb kamrában pihentetem 1 órát.
Ujjnyi vékonyra nyójtom a lisztezett deszkán és lekenem
tejfölös tojással. Feltekerem, majd kinyújtom újra kétujjnyi vastagra.
Pohárral kiszaggatom és tepsire sorakoztatom, lehetőleg
sütőpapírra.
Tetejét lekenem a tejfölös tojással.
Előmelegített sütőben sütőm, ameddig szép piros lesz a
teteje.
Tízóraira finom.
Kevés idővel és erővel az ebéd Eddmegleves, és gombapaprikás
lett laskával.
Utána a finom süti, … módjával. ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.