25 dkg babapiskóta (vagy háztartási darált keksz)
2 ek kakaó
4 ek eperlekvár
kevés víz
Krémhez:
50 dkg tehénturó500 ml Hulala tejszín
7 dkg porcukor
1 citrom
Belenyomkodjuk a tésztát egy kapcsos tortaformába
A túrót robotgéppel kikeverjük a cukrokkal, a citromlével és reszelt citromhéjjal.
A Hulalát kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós masszába.
A kész krémet a formába tesszük, a tetejét nagyjából elsimítjuk.
Reggelig hűtjük
Tálalás előtt vizes késsel (nem az élével) a torta és a forma között körbemegyünk, ezután vesszük le a forma oldalát.
Tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük (felfele fordítva), az oldalát pirított mandulaszele-tekkel szórjuk meg.
Öblös pohárban tálaljuk. Öröm és sikerélmény. S finom.
A recept forrása: nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.