2013. június 6., csütörtök

Epres túrótorta sütés nélkül



25 dkg babapiskóta (vagy háztartási darált keksz) 
2 ek kakaó 
4 ek eperlekvár
kevés víz

Krémhez:
50 dkg tehénturó
500 ml Hulala tejszín
7 dkg porcukor
1 citrom 

A darált kekszet vagy nyújtófával összetört babapiskótát elkeverjük a kakaóval, lekvárral és annyi vízzel, hogy összeálljon. 
Belenyomkodjuk a tésztát egy kapcsos tortaformába
A túrót robotgéppel kikeverjük a cukrokkal, a citromlével és reszelt citromhéjjal. 

A Hulalát kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós masszába. 
A kész krémet a formába tesszük, a tetejét nagyjából elsimítjuk. 
Reggelig hűtjük
Tálalás előtt vizes késsel (nem az élével) a torta és a forma között körbemegyünk, ezután vesszük le a forma oldalát. 
Tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük (felfele fordítva), az oldalát pirított mandulaszele-tekkel szórjuk meg.

Öblös pohárban tálaljuk. Öröm és sikerélmény.  S finom.

A recept forrása:  nosalty.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.