A karácsonyi második storyja azza kezdődik, hogy a teraszról behozva a friss savanyú káposztát, nagyon szippantottam a friss időből, és boldogan néztem a lábast a teraszon, hogy nem csak az én hordócskám van immár ott. Azzal fel is vágtam szaporán 10 lapit vékonyra és a levében főni tettem, dinsztelni.
Három kis, csirke felsőcombról szeletet vágva, pácolni tettem sóval, borssal, vegetával 15-20 percig. Közben két kanál vajat 2-3 evk. reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel összekeverve, megtörve, megtöltöm a húsikat töltelékkel kábé 2 kávéskanálnyi, és felgöngyölöm. Bő lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom ebben a sorrendben és bő, forró olajban kisütöm egyik felét, és a másikat majd.
Kell: 3 csirkefelsőcomb, 2 tojás, pohárka liszt, ivópohárnyi prézli, só, bors, vegeta, olaj. Töltelék 2 kanál vaj, fél karika sajti, 2 szál petrezselyem zöld, só, bors.
A csirkecsontból, amin bőven marad húsi kis lábasban, vegetával húsleves készül, vékonylaskával, ezt külön főzzük kevés vízben.
A megmaradt hozzávalókat a húsi sütés után összekeverem és tallérokat sütök olajban.
Rizzsel, párolt káposztával tálalva Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.