0.50 deka liszt ± 1 kiscsupornyi,
2 ev.kanál tejföl,
1 mokkásk. só,
1.5 tojás + 1 a kiflik tetejét lekenni a sárga,
0.125 g (egy fél csomag) sütőmargarin,
1 sütőpor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna csöpp almaecettel leöntve,
0.40 g vanilíás porcukor, ami kb. 3 evőkanál ,
1 szűk ivópohár víz, 5-6 evők. dzsem
1 sütőpor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna csöpp almaecettel leöntve,
0.40 g vanilíás porcukor, ami kb. 3 evőkanál ,
1 szűk ivópohár víz, 5-6 evők. dzsem
Elkészítése: Lábasban összegyúrva éjszakára hidegebb helyen
pihenni hagyni. Reggel kettőbe lehet vágni, és lisztes
deszkán szerre kerekre nyújtani. 4 cikkre osztani tésztavágóval a kört , a negyedeket
is 6-ra felvágni. Barackdzsemmel hosszában lekenve, feltekerni lehet és
sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva a tojássárgájával tetejüket bekenni.
A sütőt 10 perccel korábban bekapcsolva, a már előmelegített sütőbe téve kb. 25 -30
perc alatt megsül. Vigyázat, hogy 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Vaníliás
porcukorral megszórva finom, egyszerű reggeli sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.