Kell hozza: 70-80 deka liszt, 1 Rama margarin, 1 púpozott kisikanál szódabikarbona, 1 citrom héja reszelve és a leve, 2 púpozott kanál disznózsír, 15 deka cukor, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg (cuisoare), 1 kiskanál fahaj, 3 evőkanál méz, 2 egész tojás, 1/2 decil. tej, késhegynyi só. Indulásból a fél kiló liszttel összekavarom az összetevőket, majd fokozatosan adagolom hozza a liszt többi részét. Egy álló éjt hütőben pihent, és másnap volt idő elkészíteni, mézespogácsa formákkal kivágni a mintát. Sütés sütőpapíron 15 perc, és diszítés még, ami kell.
Egy tojásfehérjére csipet sót, ezt habbá verni, és 3 kanál porcukrot óvatosan hozzakavarni. Egy mokkáskanál ecet, ez fényezi. Zacskóban a hütőben szilárdul fél órát. A tasak sarkát levágni tűhegynyit, és mintát leehet rajzolni a sok-sok szívre, mindenre. Anya készítette el ilyen szépen.
Ez a legjobb mézespogácsa recept. Puha a tészta, és nem kell sütőpor, se élesztő, a szódabikarbóna citrom lével pezsegtetve viszont ki nem hagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.