3-4 adagnyi lesz.
Felteszek fél liter vízet főni. Egy fél világos hagymát dobok hozzá megtisztítva.
2 csapott evőkanál rizst háromszor átöblítek vízben, és a fővő vízhez teszem. Háromszorosára nő!
2 szál murkot reszelek a reszelő nagyobb fokozatán, -ezt megsporlóm és nem a hóember orrának teszem télidőben. Két szál petrezselymet is megtisztítok, reszelek, és egy fél zellert, ami egyik meghatározó íze a leveseknek. Feltöltöm fél liter vizzel ezt.
A leveshez adom és főzöm. 20-25 perc után megnézem a rizs és üsszetevők megpuhultak-e.
2 tyúk-leveskockát adok hozza majdnem a végén.
Ha elég puha a levesnekvaló 3 csipetnyi tárkonyt is teszek hozza.Nekem ecetben, sóban eltett tárkony van faluról. Ha száraz tárkony, akkor a leveshez adok egy csapott ev.kanál ecetet, 1 mokkáskanál sót.
A végén egy kiskanál cukrot is.
1-2 cikk foghagyma belefőzve füstölt hús ízére emlékeztet.
Kicsit összefő s akkor leoltom a tűzet alatta.
Tálaláskor tejfölet adok hozzá, hétköznapokon gazdaságos és finom a Sana, savanyútej.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.