2013. április 17., szerda
Sajtos Pogácsa
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 Rama margarin vagy 20 dkg zsír
- 20 dkg sajt ( sonkás kenősajt )
- 3 tojássárga
- 1 kk szódapor / csöpp ecettel leöntve vagy élesztő felfuttatva, ill. mindkettő lehet
- só ( 2 csipetnyi )
- 3 evőkanál tejföl ( mivel a kenősajt zsírosabb )
Az összetevéket összegyúrjuk, 1 órán át pihentetjük, majd vastagra ( 1 újnyira ) kinyújtjuk.
Kivágjuk, majd megkenjük felvert tojással és a tetejére sajtot reszelünk.
2 adagot érdemes egyszerre, 3 tepsivel lesz.
Több lisztet is felvehet.
Sütőpapírron érdemes sütni.
Hántott napraforgómagot és tökmagot lehet szórni a tetejére, nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.