2013. június 5., szerda

Tejszínes-tehéntúró torta

















Hozzávalók

25 dkg piskóta
40 dkg felolvasztott vaj
2 kanál baracklekvár
0,5 kg barack
25 dkg  tehéntúró
200 ml tejszín felverve - 1/2 zacskó habfixáló
1 citrom reszelt héja, leve
kb. 5 evk. porcukor
A csoki mázhoz
100 g keserűcsoki
50 ml tejszín felmelegítve

A piskótát összetörjük lapitón a fakanál nyelével. Ősszekeverjük az olvasztott vajjal, 2 kanál baracklekvárral, s belelapogatjuk a  tortaforma aljába.
Sütőpapírt érdemes tenni a forma aljára, így könnyebben levehető majd a kész torta.
Rásorakoztatjuk a gyümölcsöt (szorosan), majd a hűtőbe tesszük. 
A tejszínt habosra verjük, hozzáadjuk a habfixálót, majd alaposan hozzákeverjük a túrót és a citromlevet. Ráöntjük a barackra és elnyomkodjuk. 
A csokoládét felaprítjuk és gőz felett megolvasztjuk. Mikor megolvadt, a felmelegített tejszínt  hozzáöntjük és homogénre keverjük (fontos,hogy meleg legyen a tejszín, mert megdermeszti a csokit), majd a torta tetejére öntjük, elsimítjuk. Érdemes késsel csíkokat húzni a szeleteléshez. Reggelig a hűtőben összeáll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.