2013. október 12., szombat

Rizs

Érdekes a rizs receptről írni, mert mondhatnám, hogy: szemre kell azt ízesíteni. Kezdetben jó azt tudni, hogy a szemre az egy kanálnyi, vagy vödörnyi ;-).
2 személyre 4 kanál rizst 5 váltott vízben át kell mosni, ameddig kitisztul a víz. A lábas aljába olajat kell önteni és apróra vágott fej hagymát dinsztelni.
Ünnepi ebédhez az olajból a hagymát ki lehet szűrni, és hozza adni a rizst az olajhoz. Utána feltölteni ötször annyi vízzel, mint a rizs.
Egy ev.kanál levesízesítő port is lehet tenni hozza és 15-20 percet főzni kis lángon, megkavargatva. Petrezselyemzölddel ízesíteni legvégül..
A sózással vigyázni kell, mert a levespor sós. Ha lefő a víz és még nem puhult meg a rizs, utána kell még tölteni vizet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.