Hozzávalók, amelyből 26 darab fasírtgolyócska lett:
fél kiló vegyes, darált hús
1 fej hagyma, 5 cikk foghagyma
1 tojás
1csapott evk. piros paprika /1csapott kv.kanál só / 1mokkáskanál bors
1-2 szelet kenyér, lehet szárított kenyér
1 csésze olaj - bőven, sütni
Elkészítése:
A darált húst nagyobbacska tálba tettem, hozzáadtam a tojást, a felaprított hagymát és a foghagymatörővel tört foghagymát, fűszereket. A kenyeret egy pléhtányérban, vízzel feltöltve 5 percig áztattam, majd tenyérbe véve kicsavartam a víztől, és kézzel megaprítva a húsihoz tettem, majd jól összegyúrtam az egészet.
Kis gombócokat sirítettem a tenyeremben és lisztbe mártva megforgattam, kis kézi formázással. Az olaj 4-5 perc alatt már annyira forrósodott - ne füstöljön :-) , hogy belehelyeztem a kis gombócokat. Pár perc alatt megkeményedik, megsül ez a fele, majd átfordítva a másik oldalára jól kisütöttem. Még átfordítottam ismételten, hogy szépen kisüljön, úgy 20 perc talán, de mellete kell állni. Örvendek, mert finom. Szivesen látlak vendégül :).
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.