Munkából hazaérve fogadtak ezek a helyes kis tekercsek. El fogom kérni a receptet. Anyuci a maga módján készül, ugyanis a korábbi sütik a porcukortól igen megpuhultak, s akkor jobb, ha megesszük, s inkább újra süt. Jól esnek ezek az apró szorgoskodások nyomai az adventben. Mondtam is, hogy rejtse el, hogy megmaradjon.
Eszembe jutott milyen izgalmas venni valami kis angyalfiát, és rejtegetni a megajándékozott elől. Hamarabb érni haza, majd nagy léptekkel gyorsan ... supsz, be a szekrényke aljába. Nem mintha nem lenne feltünő, hogy mit koslatok a nagy bakkanccsal a házban, ha épp hazaért a velem lakó bárki, akivel reméljük, hogy meglessük majd az Angyalt. :O)
Egy-két nap és elkérem a receptet. :-)
Darázsfészek
50 dkg liszt
25 dkg vaj, vagy margarin
1 kanál zsír, 4 tojássárgája
4 kanál tejföl, kevés só
1-2 deka élesztőt 4 evk langyos tejbe és 1 evk cukorral felfuttatni
Összegyúrni majd 12 db cipót formázni és 1 órát pihentetni.
A 4 tojás fehérjéből habot verni gőz fölött, hozza adni
20 deka porcukrot,
1 vanília cukrot és
20 deka örölt dióbelet.
A tésztákat egyenként kinyújtani, a habos dióval megkenni ( nyújtás kb 30x15) és felsodorjuk,
2-3 cm-re vágjuk. Kikent lisztezett tepsire rakjuk felállítva. Fél órát pihentetni. Sütés után vaníliás
porcukorba forgatjuk.
Egy-két nap és elkérem a receptet. :-)
Darázsfészek
50 dkg liszt
25 dkg vaj, vagy margarin
1 kanál zsír, 4 tojássárgája
4 kanál tejföl, kevés só
1-2 deka élesztőt 4 evk langyos tejbe és 1 evk cukorral felfuttatni
Összegyúrni majd 12 db cipót formázni és 1 órát pihentetni.
A 4 tojás fehérjéből habot verni gőz fölött, hozza adni
20 deka porcukrot,
1 vanília cukrot és
20 deka örölt dióbelet.
A tésztákat egyenként kinyújtani, a habos dióval megkenni ( nyújtás kb 30x15) és felsodorjuk,
2-3 cm-re vágjuk. Kikent lisztezett tepsire rakjuk felállítva. Fél órát pihentetni. Sütés után vaníliás
porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.