2015. december 13., vasárnap

Keksszalámi sünik

Minden kisgyerek öröme, hogy reggel felébredve egy kis sün mosolyogjon rá az ablakpárkányról. Hát még, ha három.  ... Továbbnézek, a bordó házcserepekre lehullott az első pár hópihe. Szitált a hó advent 3. vasárnapjára. Még bennem is örvendezik egy kisgyerek szive, emlékei elevenednek.

Hozzávaló a kekszalámi tésztája: 25 deka háztartási keksz, 2 ev.kanál cukor, 2 ev.kanál vaniliás porcukor, 2 ev.kanál kakaó, 1,5 deci víz vagy tej, 12 deka margarin, vagy vaj, rumaroma, vagy mag-aroma. 

Ahogy sokmindenki tudja azt, a kekszet darabosra törni lapítón egy tésztasirítő segítségével. Fele darabosabb, fele apróbb lehet. Az összetevőket ezután összekeverni kell lábasban, majd formázni, diszíteni, és hütőben tartani félórát.

A diszítés: 4-5 kocka tortabevonó, keserű csoki gőz felett megolvasztva, 1-2 kanál olajjal keverve.  Felolvadva rákenni a leveskanállal egyengetett süni hátára a csokimázt, s melegen meg rászórni a csoki izű diszítőt - Dr. Oetker. Mazsolás csokiból van a szem, orr.   
      Mindenesetre hamarabb megeszem, mint leírogatom meseország varázslatos jelenlétét mindennapi életünkben, amihez egy csöpp szem kell. No, meg egy csöpp sütnivaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.