Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók: 

Olaj, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 1/4 zeller, 

1 karalábé, 2 gerezd foghagyma, 1 db babérlapi, ( 1/2 fej karfiol )

20 deka gomba, 25 deka borsó, 2 csapott evőkanál tárkony

1/2 db citrom

2 evk tejföl, 1 dl tejszín , 2 kanál liszt







Olajon dinsztelem a fél hagymát, sárgarépát, kockára vágott zeller, zöld petrezselyemlevél, és vízzel felöntöm. 

Kockára vágott karalábét, 2 gerezd foghagymát, 1 darab babérlevelet teszek hozza, és Maggi leveskockát, levesízesítő Vegetát szórok rá. 0:30 percig főzöm.

Ha puhult hozzá adom a zöld borsót, az aprított gombát. Két csapott evőkanál tárkonnyal ízesítem és citrom levéllel, reszelt héjával. 10 percet főzöm. Végül, de nem muszáj a tejszínben kevert lisztet forró lével felöntöm, elkeverem és hozzáadom szűrve.

Nagyon finom, tápláló!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gogos hidegen eltéve

Ábrándozzunk!

Vegyes savanyúság, hidegen eltéve