Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
Olaj, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 1/4 zeller,
1 karalábé, 2 gerezd foghagyma, 1 db babérlapi, ( 1/2 fej karfiol )
20 deka gomba, 25 deka borsó, 2 csapott evőkanál tárkony
1/2 db citrom
2 evk tejföl, 1 dl tejszín , 2 kanál liszt
Olajon dinsztelem a fél hagymát, sárgarépát, kockára vágott zeller, zöld petrezselyemlevél, és vízzel felöntöm.
Kockára vágott karalábét, 2 gerezd foghagymát, 1 darab babérlevelet teszek hozza, és Maggi leveskockát, levesízesítő Vegetát szórok rá. 0:30 percig főzöm.
Ha puhult hozzá adom a zöld borsót, az aprított gombát. Két csapott evőkanál tárkonnyal ízesítem és citrom levéllel, reszelt héjával. 10 percet főzöm. Végül, de nem muszáj a tejszínben kevert lisztet forró lével felöntöm, elkeverem és hozzáadom szűrve.
Nagyon finom, tápláló!

