Ravaszi zöldséges ragu és zöldbab
Hozzávalók: Hagyma, kápia, murok, krumpli, gomba, zöld
borsó, cukkini, tejszín. Spenót, fogas hal, ponty, citrom és kakukkfű, zöldbab
és petrezselyem, olaj.
Hagymát, kápiát forró olajon megkap. Karikára vágott murkot,
és krumplit hozza adni. Szintén a gombát aprítva, a zöld borsót és cukkinit
karikázva hozza enged.
Tejszínnel leöntve párolódik.
Spenót felvágva csíkokra és kockázott, tisztított fogas
halat és pontyot ( harcsa, sülő esetleg) . Citrommal, kakukkfűvel ízesítjük.
Raguhoz két kész tésztalapot veszünk, a kerek sütőformát
kibéleljük és hozza töltjük a vegyes, párolt zöldséget. Leteríteni kell a másik
lappal, körbe összecsipdeljük formásra alakítva.
Sütőben sütni kell.
Vajon olvasztunk száras zöld paszulyt, nem fonnyasszuk, hogy
szép, zöld szine maradjon. Petrezselymet szórunk rá, és tálalunk.






