Párolt lila káposzta

 

Hozzávalók: alma, zsír, hagyma, lila káposzta, cukor, só, őrölt kömény, ecet

Elkészítés

A párolt lila káposzta almával elkészítéséhez a zsiradékot felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Közben a lila káposztát vékony csíkokra gyaluljuk, az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, és kissé karamellizáljuk. Ezután rátesszük a gyalult káposztát, megszórjuk sóval és őrölt köménnyel, majd alaposan átforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt almát, meglocsoljuk az ecettel, és felöntjük a vízzel.

Eztuán a lila káposztát lefedve, közepes lángon pároljuk, időnként átkeverjük, amíg a káposzta és az alma is megpuhul, de nem fő szét (kb. 25–30 perc).

El is készült a párolt lila káposzta almával, frissen, húsételek mellé tálaljuk.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gogos hidegen eltéve

Ábrándozzunk!

Vegyes savanyúság, hidegen eltéve