Párolt lila káposzta
Hozzávalók: alma, zsír, hagyma, lila káposzta, cukor, só, őrölt kömény, ecet
Elkészítés
A párolt lila káposzta almával elkészítéséhez a zsiradékot
felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Közben a lila káposztát vékony csíkokra gyaluljuk, az almát meghámozzuk, a
magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, és kissé
karamellizáljuk. Ezután rátesszük a gyalult káposztát, megszórjuk sóval és
őrölt köménnyel, majd alaposan átforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt almát,
meglocsoljuk az ecettel, és felöntjük a vízzel.
Eztuán a lila káposztát lefedve, közepes lángon pároljuk,
időnként átkeverjük, amíg a káposzta és az alma is megpuhul, de nem fő szét
(kb. 25–30 perc).
El is készült a párolt lila káposzta almával, frissen,
húsételek mellé tálaljuk.
